Taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutus

Taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutuksen tavoitteena on parantaa erityisryhmien taksipalvelujen laatua, lisätä taksinkuljettajien ymmärrystä ja osaamista erityistä apua ja huomioita tarvitseviin asiakasryhmiin, kuten liikunta- ja toimintarajoitteisiin sekä vanhuksiin ja lapsiin.

Koulutuksen kesto on 21 tuntia ja se on jaettu kolmelle päivälle. Koulutusta järjestetään lähiopetuksena sekä osaksi etänä. Käytännön opetus 7,5h on kuitenkin suoritettava lähiopetuksena paikan päällä.

Kelan kuljetuksia ajavien kuljettajien on suoritettava 31.12.2023 mennessä erityisryhmien kuljettajakoulutus. Monet kunnat saattavat vaatia koulutuksen suorittamista vielä sitä aiemmin.

Jos olet saanut taksinkuljettajan ajoluvan 1.7.2018 jälkeen, niin sinun tulee suorittaa koulutus kokonaisuudessaan. Sitä ennen myönnetty ajolupa oikeuttaa osallistumaan pelkkään käytännön opetukseen. ”Henkilö, jolla on ollut voimassa kumotussa taksinkuljettajien ammattipätevyydestä annetussa laissa (695/2009) tarkoitettu taksinkuljettajan ajolupa ja jonka voidaan todentaa osallistuneen kyseisessä laissa tarkoitettuun lakisääteiseen koulutukseen tai jatkokoulutukseen, saa koulutustodistuksen käymällä erityisryhmien kuljettajakoulutuksen käytännön opetuksen kokonaisuudessaan.” Laki liikenteen palveluista 320/2017

Koulutusten lisätiedot:

Erityisryhmien kuljettajakoulutus
– Kesto kolme päivää (21h, sisältää käytännön opetuksen 7,5h)
– Koulutuksen hinta: 549€ (+alv 24%)

Pelkkä käytännön opetus
– Kesto 7,5h
– Koulutuksen hinta: 229€ (+alv 24%)

Koulutus sekä käytännön opetus täyttävät uuden määräyksen taksinkuljettajan erityisryhmien kuljettajakoulutuksesta.
Suorituksesta tehdään merkintä Traficomin järjestelmään.

5pv virtuaalikurssit.fi

Työturvallisuuskortti- sekä direktiivikoulutukset omalla tietokoneella. Tutustu tarjontaan ›

verkkokoulutukset

© Copyright Koulutustiimi ViisiPäivää Ky 2022. Kaikki oikeudet pidätetään.

Web design by 506 ikkunaa