Koulutuksessa annetaan tarvittavat tiedot ja taidot elintarvikkeiden hygieeniseen ja turvalliseen käsittelyyn. Koulutuksen tavoitteena on varmistaa työntekijöiden perustiedot hygieniasta. Suoritettava hygieniapassi on Ruokaviraston hyväksymä.
Koulutus käy myös kuljettajan ammattipätevyyspäiväksi.
Hygieniapassi koulutuksen sisältö:
- Mitä elintarvikehygieenisellä osaamisella tarkoitetaan?
- Elintarvikelainsäädäntö ja viranomaisvalvonta
- Ruokamyrkytykset ja niiden ehkäiseminen
- Hygieeniset työtavat
- Mikrobiologian perusteet
- Omavalvonta
- Kuljettajan henkilökohtainen hygienia
- Ryhmätyö päivän aiheista
Koulutuksessa suoritetaan kokeella hygieniaosaamiskortti eli ns. hygieniapassi.
Katso koulutuskalenterista seuraavan kurssin ajankohta >>Koulutuskalenteri