Taksinkuljettajan peruskurssi

Taksinkuljettajankoulutus tapahtuu kahdessa osassa. Ensimmäisenä on 30 tunnin pakollinen ammattipätevyyskoulutus ja siihen kuuluvan kokeen läpäisy. Tämä koulutus on saman sisältöinen koko maassa, joten voit käydä sen missä haluat. Toinen osa sisältää valinnaisen paikallistuntemuskurssin, mutta paikallistuntemuskoe tulevalta toiminta-alueeltasi on pakollinen.

Peruskurssilla (30 h) saat ammattipätevyyskoulutuksen ja pääset suorittamaan siihen liittyvän paikallistuntemuskokeen haluamallesi paikkakunnalle.

Peruskurssilla käsitellään mm.

 • Taksiautoiluun liittyvä lainsäädäntö 
 • Kelan tuorein ohjeistus taksimatkojen korvaamisesta sähköisellä suorakorvausmenettelyllä 
 • Opetushallituksen viimeisimmät ohjeet ja tiedot koulukuljetuksista
 • Mittarit ja laitteet
 • Asiakaspalvelu ja turvallisuus
 • Kuljettajan työkyky
 • Paljon muuta!

Tarjoamme asiantuntevan direktiivikoulutuksen huumorilla höystettynä. Kuulet monia käytännön vinkkejä alan ammattilaisilta. Teorian lisäksi koulutuksessa on paljon harjoituksia!

Tarjoamme päivittäin lounaan! Nälkäisenä ei jaksa opiskella ;)

Peruskurssin kustannukset

Peruskurssi ja paikallistuntemuskoe yhdelle asemapaikalle maksaa 599€ (norm. 620€). Hintaan sisältyy peruskurssin ja paikallistuntemusopastuksen lisäksi kurssimateriaalit sekä kahvit ja lounas jokaisena kurssipäivänä. Myös yksi paikallistuntemuskokeen mahdollinen uusinta sisältyy hintaan. Seuraavat uusintakerrat maksavat 85 euroa kpl.

Kurssimaksun lisäksi Ajovarma Oy perii peruskurssin loppukoe- ja rekisteröintimaksua 100 euroa kerralta. Kyseessä on pakollinen viranomaismaksu, jonka suorittavat kaikki. Loppukokeeseen pääsyn edellytyksenä on osallistumispakko peruskurssin jokaiseen osioon.

Ajolupaa varten tarvitaan enintään kuusi kuukautta aikaisemmin annettu lääkärintodistus sekä Liikenteen turvallisuusviraston lomakkeella E708 annettu lääkärinlausunto taksinkuljettajan toimintakyvystä.

Lisäksi kaksi valokuvaa ja todistus enintään kuusi kuukautta aikaisemmin suoritetusta paikallistuntemuskokeesta.

Ajovarma Oy veloittaa ajoluvasta 50 euroa.

Joillakin alueilla uusilta kuljettajilta edellytetään lisäksi paikallisen aluetaksin järjestämää erillistä laite-ja datakoulutusta.

Kurssihinnat eriteltynä:

 • Peruskurssi yksistään suoritettuna: 500 €
 • Peruskurssi sekä pakollinen paikallistuntemuskoe: TARJOUS! Yhteishintaan 599
 • Paikallistuntemuskurssi ja paikallistuntemuskoe yksistään suoritettuna: 195 €
 • Pelkkä paikallistuntemuskoe: 120 € / asemapaikka

Paikallistuntemuskoe voidaan uusia kerran veloituksetta ainoastaan peruskurssin yhteydessä. Seuraavista veloitetaan 85 €/kpl.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Katso täältä seuraava kurssimme Koulutuskalenteri

iFind

ViisiPäivää löytyy nyt myös suositusta iFind-sovelluksesta. Lataa älypuhelimeesi ilmaiseksi iFind saadaksesi ajantasaiset tiedot koulutuksista ja tarjouksista myös autossa – laita meidät vain suosikkeihin.

Tykkää meistä facebookissa ja voit voittaa koulutuspäivän

Käy tykkäämässä sivustamme, saat ensimmäisenä tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Voit tietysti myös ottaa meihin yhteyttä Facebook-sivun kautta. Lisäksi voit voittaa omavalintaisen koulutuspäivän. Arvomme voittajan kaikkien tykkääjien kesken 31.9.2018. Voittajalle ilmoitetaan voitosta facebookissa.

© Copyright Koulutustiimi ViisiPäivää Ky 2018. Kaikki oikeudet pidätetään.

Web design by 506 ikkunaa